• o mně
  • práce
  • kontakt



  • popis: Koncepční studie rekonstrukce statku v Lomci v jižních Čechách. Stavebními úpravami hlavní budovy vzniká vzdušný obytný prostor obdélného tvaru s orientací na jihovýchod a výhledy do (zatím nezastavěné) krajiny. V prodloužení je umístěna terasa propojená s vnitřím prostorem novým dveřním otvorem, vzniklým v části stávajícího okna. Do klidové části domu jsou obráceny ložnice, které nemusí nutně disponovat výhledy do krajiny. Jsou orientovány do klidného dvora. Ve stodole je situována letní kuchyně se sklípkem a posezením s terasou, technická místnost a sauna s venkovní kádí u studny k závěrečnému ochlazení. Garáž je doplněna o skládek potápěčského vybavení, využívající k přístupu stávající otvor. Do garáže je proražen nový dveřní otvor k přístupu ze dvora. Pergola v prodloužení hmoty garáže k ulici skýtá kryté stání ve dvoře a může se doplnit propojovací pergolou mezi garáží a vchodem do hlavní budovy.
    rok: 2016
    status: koncepční studie
    spolupracovníci: Klára Smotlachová
  • encz